Over ons

Me Luna® Nederland

Me-Luna.nl - onderdeel van Bumaround

Al vele jaren hou ik mij bezig met producten voor duurzame persoonlijke hygiene. Via mijn bedrijf Bumaround kwam ik in aanraking met de menstruatiecups van Me Luna®. Een fijn bedrijf met een geweldig product!  Lees vooral verder waarom...

Inmiddels ken ik de Me Luna® menstruatiecup door en door. Meerdere keren ben ik in de fabriek geweest. Er is een warme band met Frank en Astrid, de eigenaren van Me Luna®. Ik ben er trots op dat ik het vertrouwen kreeg om contactpersoon voor Me Luna® in Nederland te zijn.    

Anja van der Vegt

Me Luna®: Sinds 2009

De start van een revolutie

In 2009, toen menstruatiecups nog nauwelijks bekend waren, droomden een paar Duitse vrouwen van iets beters. Ze vonden het aanbod beperkt: saaie, dure cups in een paar maten. Ze wilden een cup die fijn was om te gebruiken, er leuk uitzag, makkelijk te vinden was én betaalbaar. Zo ontstond Me Luna®.

Een succesverhaal

In 2011 begon Me Luna® met de productie. Vandaag de dag biedt Me Luna® de meeste keuze aan menstruatiecups ter wereld, met blije gebruikers over de hele globe. Ondanks dit succes blijft Me Luna® een kleinschalige, betrokken onderneming. Duurzaamheid, kwaliteit en maatschappelijke betrokkenheid zijn super belangrijk.

Waarom Me Luna®?

 • Gebruikersgemak: Me Luna® cups zijn makkelijk in te brengen en te verwijderen. De cups zijn verkrijgbaar in vele kleuren, maten en flexibiliteiten voor een perfecte pasvorm.
 • Topkwaliteit: Me Luna® gebruikt alleen medisch goedgekeurde silicone van de beste kwaliteit, zonder schadelijke stoffen.
 • Goed voor het milieu: Me Luna® cups zijn herbruikbaar en gaan jarenlang mee. Beter voor de natuur én je portemonnee!
 • Maatschappelijke betrokkenheid: Me Luna® steunt organisaties die zich inzetten voor voorlichting en hulp over menstruatie in arme landen.

Probeer Me Luna® en ervaar het verschil!

Met Me Luna® ervaar je dat je je fris, vrij en comfortabel kunt voelen, ook als je menstrueert!

De waarden van Me Luna®:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Hoge kwaliteit
 • Duurzaam
 • Maatschappelijk betrokkenKwaliteit en zekerheid

Waarom kiezen voor Me Luna®?

 • De beste kwaliteit: Me Luna® menstruatiecups worden met de grootste zorg gemaakt in de eigen fabriek in Duitsland. Alles wordt tot in de kleinste details gecontroleerd om de beste kwaliteit te waarborgen.
 • Veilig materiaal: Me Luna® gebruikt alleen hoogwaardige, medisch gecertificeerde materialen die in Duitsland worden geproduceerd. Dit is extra belangrijk omdat de cup in het lichaam wordt gedragen en in contact komt met de slijmvliezen. In veel landen wordt de menstruatiecup zelfs gezien als een medisch hulpmiddel.
 • Vrij van schadelijke stoffen: Me Luna® cups bevatten geen giftige stoffen of weekmakers (ftalaten). Ze zijn gemaakt van TPE, hetzelfde materiaal als babyspeentjes, infuusslangen en kunsthartkleppen. De cups zijn veganistisch, bevatten geen eiwitten, PVC, latex, siliconen of alkylfenolen, bleekmiddel, deodoriserende middelen of absorberende gels. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria.

Erkenningen:

 • FDA goedgekeurd: Dankzij de hoge kwaliteitsnormen kregen de Me Luna® menstruatiecups in 2014 het keurmerk voor medische hulpmiddelen in de Verenigde Staten. Dit betekent dat ze voldoen aan de strengste eisen van de FDA, de Amerikaanse gezondheidsautoriteit.
 • Groen licht in Japan: In 2017 gaven ook de Japanse gezondheidsautoriteiten toestemming voor de officiële import van Me Luna® menstruatiecups.Comfortabel

Hygiënisch


Dierproefvrij

Veilig en troepvrij

Vegan

Herbruikbaar

Spread the word

Me Luna®  wil meer dan alleen menstruatiecups verkopen: We dromen van een wereld waarin alle vrouwen een comfortabele en zorgeloze menstruatie ervaren. Daarom zetten we ons actief in voor diverse projecten:

Wereldwijde steun voor vrouwen:

 • Me Luna®  steunt sociale projecten die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van vrouwen over de hele wereld.
 • Me Luna®  werkt samen met onderwijsinstellingen om voorlichting te geven over menstruatie en alternatieve menstruatiehygiëne.
 • Me Luna®  organiseert workshops waar vrouwen meer leren over hun lichaam en menstruatie.

Voorlichting in Nederland:

 • Als trotse sponsor was Me Luna® betrokken bij de ontwikkeling van de eerste menstruatietest van het Menstruatie Voorlichtingsinstituut.

Samenwerking is de sleutel:

We geloven dat we door samen te werken een verschil kunnen maken. Door onze kennis en middelen te delen, kunnen we vrouwen overal ter wereld helpen om een positievere kijk op hun menstruatie te krijgen.

Me Luna®: Voor een betere menstruatie voor alle vrouwen.